Sökresultat för Grenadine, Grenadine bokförlag...
Rensa filter?
Vad har Operakällaren, Hos Pelle, Grand Hotel, Sturehof och Söderköpings Brunn gemensamt med en sönderskjuten kokvagn och en baktändande bensin spis bland råttor och småkryp i världens oroshärdar? Mer än du kan ana. Flera av fredskockarna dyker upp i finköken efter avslutat uppdrag med vässad fantasi och…
Den kom första gången i samband med rökförbudet och sålde slut något år senare.Konnässören Jerry Lindahl och spritförfattaren Örjan Westerlund återkommer nu med en uppdaterad utgåva av sin populära handbok. Nytt är reviderad text, nytt bildmaterial och kvar är naturligtvis den avslappnade tonen,de dödade myterna och en…
Nostalgiboken om Godis & Glass är en nostalgisk tripp tillbaka till barndomslandets alla söta frestelser. Den rör sig från det tidiga 1950-talets mer sparsmakade utbud till det sena 1980-talets överflöd och handlar bara om onyttigheter.
I boken varvas bilder och fakta med personliga minnen från folk i hela landet.…
Grenadines storsäljande Cocktailguide är tillbaka. Här kommer Sveriges 200 mest efterfrågade drinkar från websajten Cocktailguiden, nu i nytt format – halverat på bredden ochdubblerat i tjocklek.
Författaren och webredaktören Magnus Bergquist har utgått från de populäraste blandningarna. Läsaren får recept och…
Svensk Spritbok
om vår spritkultur:
historia, snapskryddning
och små entreprenörer
Sverige är mångfacetterat när det gäller spriten och
hur vi umgås med den. Här är boken som skildrar
detta. Svenskens förhållande till starkvaror tycks ibland
ansträngt. Eller är det bara hos politikerna?
I Svensk Spritbok kan man läsa…
Kategorier: Konst Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Matlagning och kokböcker Scenkonst och film Television Tv-dramatik
Detta är en berättelse som tar avstamp på fredsdagen 1945 och följer sedan det svenska folkhemmets utveckling. Boken är kopplad till SVT:s stora dramasatsning som visas i SVT med start oktober 2017.
Restaurang Djurgårdskällaren drivs av familjen Löwanders som slåss om makten för verksamheten. Man har tagit dåtidens…
Svensk Kaffebok – om kaffet i Sverige
Vi svenskar är näst bäst i världen när det gäller kaffedrickande. Runtom i riket spirar kaféer och baristatävlingar. Här är boken som skildrar såväl detta som hederligt kokkaffe, häftiga kaffedrinkar och annat som rör sig runt en kaffekopp!
Svensk Kaffebok är först ut i en ny…
Från en av våra största dryckesförfattare är en av Sveriges mest säljande whiskyböcker nu tillbaka. Efter förra höstens storsuccé kommer här en nyutgåva av 101 Whisky du måste dricka innan du dör, med det främsta ur sortimentet säsongen 20102011. De bästa sorterna finns kvar, medan ett tjugotal sorter är utbytta och…
Absinthe
sanning och myt
Absint, absinth eller absinthe. Spaltmeter har skrivits
både av absintpåverkade och om de påverkade. Här är
den defi nitiva svenska boken om denna dryck.
Absinth sanning och myt är en djuplodande och
mycket intressant genomgång av denna dryck. Detta
är kanske den mest ingående svenska boken…
MICHELS RÖDA VINER är den naturliga uppföljaren till Michels Vita Viner, som gavs ut våren 2007.
Michels Röda Viner är en mycket informativ bok om odling och framställning av röda viner med
betydelsefulla fakta som ger förståelse för vad det är som ger ett vin sin karaktär och kvalitet.
Huvudkapitlet är ett noggrant…
Grenadines handboksserie fortsätter med den
kanske mest efterfrågade boken hittills.
En handbok cognac går igenom grunderna om
tillverkningen, de olika husen och deras filosofi er
liksom en del om cognacens bästa vänner.
Författaren Roland Eriksson har under hela sitt
liv botaniserat bland druvdestillat, viner…
I tidningar, på mässor och i böcker skrivs och
talas det om choklad. Den är hälsosam, den
ska vara av rätt procenthalt kakao och rätt
tillverkning, och den ska framför allt vara
god!
I Svensk chokladbok beskrivs allt om choklad
hur den odlas och var den tillverkas, historiken
om var och hur det började. Författare…
Kategorier: Alkoholdrycker Drycker Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Matlagning: fisk och skaldjur Matlagning: särskilda råvaror Sprit och cocktails
Grenadines handboksserie fortsätter här med en kombination av både mat och dryck. Nationalrätten med kombination av sill och snaps får här intressant och roande sällskap av snapsvisor och historik. Till det kommer en god portion kryddtips både för maten och drycken.
En handbok Sill & Snaps tar på ett lättsamt sätt…
Kategorier: Alkoholdrycker Drycker Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Öl Reseguider Resor och platser Restaurang- och caféguider
Sverige har sedan tiotalet år en sprudlande kultur av ölintresse och en mängd små bryggerier. Mässor och pubar har anammat deras smakrika och hantverksmässiga
produkter. Så har även konsumenterna,
och därför är det läge att presentera en fullständig guide till alla dessa ölbryggerier. Sveriges
Ölbryggerier tar dig runt…
Koffsan var en av hundratals sjökrogar som fanns vid Sveriges kuster under mitten av 1700-talet. Här, på väg in mot Stockholm, kom resande på Mälaren, från slott och kojor, och sökte tak och mat. Bevis finns för en exklusiv publik såväl som en för tiden oväntat välkryddad meny. I en bok grundad på en intressant…
Here comes the ultimate compendium for anyone waiting to be inspired to have fun in the kitchen with fruit and veg and create tasty, nutritious fruit drinks. Smoothies contains more than 100 recipes divided into categories such as frozen summer smoothies, health-boosting juices and shots, or how about some lovely…
Vin till Texas Chili? Vad dricker man till ceviche, vindaloo och en kinesisk wokgryta? Het Mat, Coola Drycker är boken för dig som gillar kryddstark mat och goda drycker därtill. Lär dig använda chilepeppar i maten och kombinera dina kryddiga anrättningar med drycker som förgyller måltiden. Under flera års tid har…
Jag brukar ibland jämföra Sydafrika med en vild tonåring.
Man är full av energi och vill göra så mycket.
Så säger författarinnan själv om detta fascinerande land som
producerar så fantastiska viner!
Sydafrika har präglats av många politiska händelser som i
mångt och mycket fått vinproduktionen att stanna upp. Men
när…
Sveriges ölkrogar är den första publicerade guiden till Sveriges välsorterade ölkorgar.
Värdefull information om var ölkrogarna finns samt deras utbud av öl, mat, musik och festivaler. Kort sagt en riktigt utförlig meny! Dessutom vägbeskrivningar, historik, anekdoter och god läsning med hög trivselfaktor. Sveriges…
Michels Vita Viner
brett urval med
läcker presentation!
Efter Michels Vin & Mat, Ost & Vin och Öl & Mat
är det så dags för de vita vinerna. I Michels Vita Viner
presenteras ett antal förträffl iga viner som kostar allt
från lite grand till väldigt mycket. De har alla det
gemensamt att de fi nns…
Italien som vinland är både stort och populärt. Storleken och komplexiteten kan avskräcka, men som i föregående utgåva ger Andreas Kjörling tydlig struktur åt det vildvuxna Italien.
Boken innehåller den omtyckta uppdelningen per region och område med gårdar, druvor och historia. Det italienska vinet erbjuder också…
Skottar är snart utkonkurrerade på destillerierna. Lagavulin har 40% svenska besökare och på ön Islay är det ibland vanligare att höra svenska än engelska. Frågan är varför det blivit så? Några svar får du i ”Svensk whiskybok”.
Boken är en mycket underhållande läsning om whisky. Den försöker också förklara…
I Grenadines serie med reseguider på dryckestema följs ölbryggerier nu av ambitiösa krogar med whisky i sortimentet.
Whiskyförfattaren och provningsveteranen Dag Lennartsson har rest kors och tvärs, och i Sveriges whiskykrogar har han listat ett fyrtiotal restauranger, pubar och hotel. Några exempel är Hotel Skansen på…